Enkelte vil hevde at laksefiske er sterkt avhengighetsskapende. Og det kan vi si oss enige i. Når du først har fanget en stor rugg, vil du bare ha mer.
I Norge finner vi rundt 450 elver med yrende lakseliv. En kjent misforståelse er at laksefiske er dyrt. Men det trenger det absolutt ikke å være.
Det er derimot viktig at du husker å kjøpe ledig plass, og mange steder kan du kjøpe pakker som inkluderer overnatting, mat, guide og fiskekort.
I Norge er det rundt 100.000 som prøver lakselykken i norske elver. Den korteste elva med villaks finner du i Oslo, nemlig Akerselva, men det er kun drøye 2 km nederst i elva som inneholder laks.
Reiser du derimot til Tanaelva finner du det lengste elveløpet, der vill atlantisk laks hopper rundt i den 600 kilometer lange elva.
Laksefiske krever tålmodighet og kløkt
Det å vente på den store fangsten er i seg selv stor spenning. For du kan ikke regne med å få bitt på første kast. Nei, du må belage deg på å kaste igjen og igjen. Så – endelig! Der satt den, og du er i gang, men langt fra i mål. Når du skal sveive inn en muskuløs laks må du gjøre det kombinert med en stor porsjon tålmodighet og bestemthet.
Derimot er lykkefølelsen når du først har fått laksen i land helt, helt enorm. Og pulsen deretter.
Norge – et av verdens beste villaksland
I Norge finner du lakseelver både langt ute i naturen, men også i mer urbane strøk. Laksesesongen starter allerede i juni fra Trøndelag og sørover, mens den lar vente på seg noen uker litt lenger nord. Laksen du finner i elvene har levd et langt og strabasiøst liv på det åpne hav, og nå er den klar for deg.
Leave a Reply